YTU veya Bölüm dışından Yaz Okulu Ders Alma

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında diğer üniversitelerin Yaz okulundan IST kodlu ders almak isteyen Bölümümüz öğrencilerinin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir:

Yaz okulundan ders alınabilecek üniversiteler (belirtilen üniversitelerde Yaz Okulu açılması durumunda) aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

1. ODTÜ
  2. Marmara Üniversitesi
  3. Hacettepe Üniversitesi
  4. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

İstatistik Bölümü Eğitim Planı (Müfredat dışı) ders alma:

1- Diğer üniversiteden/bölümden Yaz okulunda alınan dersin dili Türkçe ise, “Yıldız Teknik Üniversitesi Ders Eşdeğerlilik ve İntibak Esasları” çerçevesinde yalnızca Türkçe derse eşdeğer sayılır.

2- "YTÜ Ders Eşdeğerlilik ve İntibak Esasları" çerçevesinde, Bölüm intibak komisyonu raporu ve  Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile ders alabilirler.

3- Öğrencilerin, Yaz Okulunda alacağı derslerin toplamı, çakışmaması koşuluyla, 9 (dokuz) krediyi geçemez. (YTU ve YTU dışı alınan bütün derslerin kredileri toplamı)

4- Yaz okulunda ders alacak öğrencilerden istenen belgeler:

Dilekçe (Dilekçede diğer üniversiteden/bölümden alınan dersin dili  belirtilmelidir. Alınacak dersin dili Türkçe ise YTU'de saydırılacak dersin dili Türkçe olacak şekilde dilekçede belirtilmelidir.

Dersin onaylı İngilizce/Türkçe içeriği (YTU ve diğer Üniversite/Bölüm) veya ilgili Üniversitenin/Bölümün Web sayfası / Bologna Sisteminden alınan çıktısı

Yaz Okulu Ders Programı

NOT: Yukarıdaki şartlara uyan dersler için bütün öğrencilerimizin Bölümümüzde ilgili dersi veren öğretim üyesinin imzalı onayı ile İstatistik Bölüm Başkanlığı'ndan (İntibak komisyonu) eşdeğerlik onayı almaları gerekmektedir.

Öğrencilerin ders saydırma dilekçesinde derslerin çakışmadığını beyan etmesi ve alacağı bütün derslerin ders programlarını da eklemesi gerekir.

Yaz Okulu Başvuru ve Kayıt Kılavuzu için tıklayınız

YTÜ Ders Eşdeğerlilik ve İntibak Esasları (DD-009) için tıklayınız.