Ana içeriğe atla

2023-2024 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Tercihleri Hk.

2023-2024 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Faaliyetlerine Başvurmuş Öğrencilerimizin Dikkatine!

ERASMUS ofisinden gelen bilgilendirmeye göre bölümümüzden öğrenim hareketliliği için tercih yapmaya hak kazanan adaylarımızın üniversite seçim işlemlerinin 21-24 Mart 2023 tarıhleri arasında yapılması gerekmektedir.

Bu amaçla iki adet çevrimiçi toplantı düzenlenecektir.

  1. 21 Mart 2023 Salı günü saat 17:00’de ONLINE (ÇEVRİMİÇİ) OLARAK gerçekleştirilecek toplantıda tercih süreciyle ilgili genel bilgilendirme yapılacaktır. Bu toplantıda tercihler alınmayacak olup, sadece bilgilendirme yapılacak ve soru-cevap yapılacaktır.
  2. 23 Mart 2023 Perşembe günü saat 13:00’te ONLINE (ÇEVRİMİÇİ) OLARAK gerçekleştirilecek toplantıda öğrenci tercihleri alınacaktır. Tercihler başarı sırasına göre sırayla alınacaktır. Bu sebeple ERASMUS faaliyetinden faydalanacak öğrenciler tercihlerini gerçekleştirmek için bu toplantıya katılmalıdır. Toplantıya katılmayan adaylar ERASMUS faaliyetinden faydalanamayacaktır.

Salı günü yapılacak toplantının linki, ERASMUS ofisi tercih yapma hakkı kazanan öğrenci listesini ve iletişim bilgilerini gönderdiğinde öğrenci e-mail adreslerine gönderilecektir.

Perşembe günü yapılacak toplantı linki ise, salı akşamı ya da çarşamba sabahı öğrenci e-mail adreslerine gönderilecektir.

Şu an için ERASMUS ofisinden gelen bilgi, öğrenci listesinin 20.03.2023 Pazartesi mesai bitiminde bölümlere gönderileceği şeklindedir.

İkili anlaşma listesi ve mevcut kontenjanları aşağıdaki tablodaki gibidir.

Her üniversite farklı dil yeterlilikleri talep etmektedir. Dil yeterliliği konusunda gerekli bilgi, başvurulacak üniversitenin web sayfasından edinilebilir. Bu konuda araştırma yapma sorumluluğu öğrenciye aittir.

 

İkili anlaşma belgeleri, üniversitelerin son başvuru tarihi, kontenjan bilgisi, dil yeterliliği gibi bilgileri içermektedir. Bu yüzden üniversite seçiminizi yaparken bu anlaşmaları da inceleyiniz. Bu anlaşmalara üniversitenin Erasmus sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

Staj hareketliliği hakkı kazanan adaylarımız işlemlerini AB ofisi üzerinden halledecektir.

 

İstatistik Bölümü 

ERASMUS Komisyonu