KOOP Programına Başvurular Hk.

İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında uygulanan YTÜ KOOP Modeli (CO-OP - Cooperative Education), geleneksel stajın yeniden tanımlanmış inovatif halidir. Detaylı bilgiye YTÜ KOOP Eğitim Koordinatörlüğü internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

İşletmede Mesleki Eğitim başvurularınızı 16.01.2023 - 27.01.2023 tarihleri arasında yapabilirsiniz. Gerekli belgeleri Arş. Gör. Tugay KARADAĞ veya Arş. Gör. Mehmet Şamil GÜNEŞ'e teslim edebilirsiniz (Ofis No: A1-13).

KOOP Eğitim takvimine ulaşmak için buraya tıklayınız.

KOOP Projesine mezun durumunda olan öğrenciler (4. Sınıf) başvurabileceklerdir.

Not: Talebin yüksek olması halinde sıralamalar AGNO'ya göre belirlenecektir.

Bölümümüz tarafından protokol imzalanan firmalar ve kontenjan bilgileri şu şekildedir:

İşletme Adı

Kontenjan

Firma Adresi

WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.

(www.wat.com.tr/)

Karaağaç Cad. No:2-6, Sütlüce 34445 İstanbul, Türkiye

(İstatistik öğrencileri Çamlıca ofisinde çalışacaklardır)

Halk Bankası A.Ş.

(www.halkbank.com.tr/)

Barbaros Mahallesi, Şebboy Sokak No:4/1 34746 Ataşehir / İstanbul

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

(www.halkyatirim.com.tr/)

Barbaros Mah. Mor Sümbül Sk. WBC İş Merkezi, Blok No:9, İç Kapı No:21,

Ataşehir / İstanbul

ATA Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.

(atayatirim.com.tr/)

1 Dikilitaş Mah. Emirhan Cad. No:109 Beşiktaş, İstanbul, 34349, Türkiye

İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi'ne ulaşmak için buraya tıklayınız.

1. Başvuru için kullanılacak form ve taahhütname

-FR-1726-İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru ve Tercih Formu (İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesinde EK-1 olarak anılmakta)

-FR-1727-İşletmede Mesleki Eğitim Öğrenci Beyan ve Taahhütnamesi

KOOP programı nedir?

KOOP Eğitim Modeli (CO-OP - Cooperative Education) geleneksel stajın yeniden tanımlanmış inovatif halidir. Stajdan çok farklı olanist KOOP, üniversite ve iş dünyası arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlar. Bu bağlamda altı çizilmesi gereken nokta, belli programlarda var olan stajın bir zorunluluk olduğudur; CO-OP ise gönüllülük esasına dayanır.

KOOP’un asıl odak noktası okulda verilen kuramsal bilginin alandaki pratik bilgiyle harmanlanması, uygulamaya geçirilebilmesidir. Bu amaçla bölümler kendi alanlarındaki firmalarla KOOP anlaşması yaparlar. Öğrenciler başvuru sırasında bu firmalar arasında tercih yaparlar. KOOP yapmak isteyen öğrenciyle uygun sektördeki işvereni tanıştıran üniversite öğrencisine birçok kapı açmaktadır. Aynı zamansa işveren de aradığı nitelikteki çalışan adayıyla çalışma fırsatı edinir. YTÜ KOOP Eğitimi Modeli öğrenciyi bu süre içerisinde iş hayatına hazırlamış olur. Özetle KOOP’un amacı, üniversite ile iş dünyası arasındaki bağı daha organik biçimde içselleştirerek kuvvetlendirmektir.

NEDEN KOOP?

1.     İşverenler

a.     İnsan kaynağı gereksinimleri için geniş ve daha nitelikli bir aday çalışan listesine sahip olmak,

b.     KOOP yapmak isteyen başarılı öğrencileri bünyesine katarak iş gücüne doğrudan katkı sağlamak.

2.     Öğrenci

a.     İş sahasında deneyim kazanmak,

b.     Kuramsal bilgiyi uygulamayla pekiştirmek,

c.     Farklılık yaratarak iş bulma imkânını yükseltmek.

3.     Üniversite

a.     İşveren ve öğrenci arasında bir köprü görevi görmek,

b.     Kurulan bu köprü sonucunda öğrencisine deneyim kazandırmak, işverene ise istihdam olanağı sunmak,

c.     Kuram-uygulama işbirliğini sağlamak,

d.     İş bulma imkânı sağlayarak üniversitenin marka değerini arttırmak.